Köttfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost, klyftpotatis och tzatziki!
2-3 pers.
Klyftpotatis
5-6 potatisar
olja
soja
salt
Gnugga potatisarna rena, klyfta dem. Lägg i en oljad ugnsform. Slå på mer olja och lite soja, blanda runt.
Ställ ugnen på 200-225 grader. Stek dem i ugnen i ca 20-30 min tills potatisen är mjuk.
Biffar
500 gram köttfärs
1 gullök
1 liten burk strimlade soltorkade tomater
½ block fetaost
1-2 vitlöksklyftor
1 ägg
salt, peppar, paprikapulver
Skär fetaosten i små bitar, hacka tomaterna, hacka löken smått, ni kan även hacka vitlöken men de går lika bra att pressa den oxå. Blanda köttfärs, ägg, tomater, lök och fetaost. Krydda.
Blöt händerna och forma bollar som du trycker ut lite till en biff!
Stek dem på medelvärme.
Tzatziki
Ca 5 cm gurka
3-4 stora msk creme fraich eller turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
Riv gurkan grovt. Salta och låt rinna av. Blanda med yoghurten och vitlöken. Klart!
Gör bollar å tryck ut dem lite!
Stek dem i smör! (Detta är Linus biffar, bara med salt å peppar)
Blanda potatisklyftorna med soja och olja så blir de lite krispiga, och får fin färg!
Smaklig måltid!!
Kommentarer
Postat av: Ulrika Granberg
Åh vad gott det såg ut
Postat av: Elin
Slurp!
Trackback