Kycklingfilé, potatiskroketer, vitlöksmör och kantarellsås!!
2-3 personer
3 kycklingfiléer
1 hönsbuljongtärning
5dl vatten
salt
tandoorikrydda
Krydda kycklingen och stek den lätt. Häll på vatten och buljongtärningen, låt koka tills kycklingen är färdig. (Inte rosa)
Kantarellsås
1 burk kantareller, eller egna.
1 mörk oxbuljongtärning
2-3 dl matgrädde
Spara svampspadet. Hacka svampen i mindre bitar, stek dem. Kasta i buljongtärningen och lite av spadet.
Häll på matgrädde. Smaka av om de behövs mer spad. "Tjocka" ev till den med maizena redning.
Vitlökssmör
Smör (jag tog bregott)
1 vitlöksklyfta
salt
Basilika (fryst)
Blanda ihop allt och ställ kallt.
Serververa med klyftpotatis, potatisgratäng eller som oss kroketter!
Det blev en liten ändring i matlistan, orkade inte göra potatisgratäng och hittade potatiskroketter i frysen! =)
Kommentarer
Trackback