Tupperwarebullar

150 g smör
1,5 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
Ca 9 dl mjöl
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt

Fyllning
Smör (ja tog bregott)
Socker
Florsocker
Vaniljsocker
Kanel
Bre på smöret strö mycke florsocker med lite vaniljsocker i sen strö du över lite kanel.

 

Gör såhär:

Smält smöret i microcannan. Häll i vätskan och värm i micron till ca 38 grader.Strö lite socker över jästen i en liten burk och skaka tillsammans med lite av degspadet. Skaka torra ingredienser i vipp- eller vispskålen. Slå över jästen och degspadet och rör till en slät deg. Blir ganska lös. Sätt på och pys locket och ställ skålen i varmvatten. När degen är färdig hoppar locket av.

Gör du dubbel sats så kan du om du har tid gärna låta den jäsa en extra gång.

 

Kavla ut degen på degunderlaget som du har en varm våt handduk under och varmt vatten i kaveln (ungefär samma temperatur som degen)

Bred ut fyllningen och rulla ihop med hjälp av degskrapan. Skär med degskrapan, ca 25-30 bullar. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 graders värme i ca 8-10 minuter.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0